X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Medvedev despre războiul din Osetia de Sud, neadevărul din presa internațională și poziția ”interesantă” a SUA (VIDEO)

5 aug. 2013,, 13:20   Externe
4412 1
Foto: ria.ru
Dmitri Medvedev a dat un interviu postului de televiziune „Russia Today”, cu prilejul împlinirii a cinci ani de la declanșarea conflictului armat în Osetia de Sud. Acțiunile militare au început în noaptea spre 8 august 2008, ele fiind inițiate de partea georgiană. În acea perioadă Dmitri Medvedev deținea funcția de președinte al Rusiei.

Oficialul rus a povestit despre faptul cum unele instituții mass-media au reflectat evenimentele de atunci. ”În materialele difuzate de un șir de instituții media internaționale cunoscute, respectate și cu autoritate înaltă 90% era propagandă și doar 10% - adevăr. Activitatea unor instituții mass-media de atunci era plină de cinism și neadevăr, cînd Rusia era catalogată drept țară agresoare. Abia după o perioadă îndelungată presa a început timid sa scrie că ”probabil, rușii au acționat dur, însă Georgia a declanșat conflictul”. Acum, după activitatea mai multor comisii, toți recunosc ce s-a întîmplat în realitate”, a menționat Medvedev.

Referindu-se la poziția SUA în conflictul din Osetia de Sud, Medvedev a spus că Washingtonul a avut o poziție ”interesantă”, duplicitară: pe de o parte, americanii au ajutat Georgiei, pe de altă parte, nu au mers pînă la capăt. Asta s-a produs din cauza Rusiei, cu care nu se poate de mers la conflict, lucru înțeles de orice președinte american”, a precizat Medvedev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?