X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Disensiuni între DIP și Procuratura Generală

2 aug. 2013,, 16:21   Societate
3299 0
Foto: interakt.md
Departamentul Instituțiilor Penitenciare reacționează la conferința de presă organizată de Procuratura Generală și califică acuzațiile la adresa DIP drept abuzive. Asta după ce responsabili din cadrul Procuraturii Generale au anunțat că patru lucrători medicali DIP sînt învinuiți de condiționarea decesului unui deținut în februarie anul trecut și de complicitate la infracțiunile săvîrșite de grupul Makena, transmite NOI.md.

DIP infirmă acuzațiile, precizînd că în Penitenciarul nr. 16 (Pruncul) a avut loc un caz de altercaţie între 3 deţinuţi ai instituţiei. În rezultat, unul dintre deţinuţi a suferit leziuni corporale grave, fiind lovit cu un obiect dur din lemn, iar la data de 4 aprilie 2012, deţinutul a decedat. Potrivit expertizei medico-legale, moartea deţinutului a survenit din cauza complicaţiilor de pe urma traumelor primite în altercaţie.

Ținînd cont de aceasta, administraţia penitenciarului a iniţiat 2 cercetări interne de serviciu, în rezultatul cărora au fost sancţionaţi 7 colaboratori ai instituției, fiindu-le aplicată sancţiunea disciplinară „mustrare ” şi „mustrare aspră”.

Mai mult, în cadrul anchetei de serviciu nu a fost constatată legătură cauzală între incidentul produs şi gruparea criminală „Makena”, incidentul avînd loc ca urmare a reglării de conturi personale între deţinuţii implicaţi.

În această ordine de idei, DIP consideră abuzive declaraţiile responsabililor din cadrul Procuraturii Generale precum că administraţia penitenciară ar fi muşamalizat ilegalităţile produse. Sursa citată precizează că colaboratorii penitenciari au asigurat efectuarea acţiunilor procesuale de documentare preliminară, s-au autosesizat şi au informat organele competente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?