X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Stepaniuc despre Chirtoacă: a fost greșeala acestui tînăr cînd a ales să fie primar

1 aug. 2013,, 12:58   Societate
10366 2
Foto: infoprut.ro
Partidul Popular Socialist, condus de Victor Stepaniuc, îşi exprimă solidaritatea şi sprijinul pentru iniţiativa Partidului Socialiştilor de colectare a semnăturilor privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit liderului PPS, motivul ar fi “activitatea dezastruoasă a primarului și necesitatea urgentă de a stopa fărădelegile și degradarea patrimoniului și serviciilor publice din capitală”.

Contactat de NOI.md, Victor Stepaniuc, a menționat că situația în Chișinău nu s-a schimbat de mai bine de 6 ani, de cînd Dorin Chirtoacă a devenit primar, iar acum este nevoie de acțiuni concrete privind demiterea lui.

“Am decis să ne alăturăm acestei inițiative din cauza situației incerte din Chișinău, care s-a agravat catastrofal după alegerea în funcţia de primar general a lui Dorin Chirtoacă. În aceşti ani, el şi-a demonstrat incompetenţa crasă, ineficienţa şi lipsa de voinţă pentru a administra treburile publice în capitală. Corupţia, spălarea de bani, distrugerea monumentelor de cultură, majorarea tarifelor la serviciile comunale, construcţii neautorizate, degradarea domeniului educaţiei şi sănătăţii în Chişinău – sînt „realizările” primarului Dorin Chirtoacă şi ale echipei sale”, a afirmat Stepaniuc.

Potrivit lui, alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcția de primar a fost mai mult o acțiune politică, iar faptul că el a acceptat această funcție la o vîrstă atît de fragedă a fost o greșeală.

Victor Stepaniuc a făcut apel către toate forţele politice pentru a se alătura inițiativei privind colectarea semnăturilor, arătîndu-se convins că există posibilitatea de a fi organizat referendumul.

Pînă în prezent, circa 27 de mii de chișinăuieni și-au pus semnătura pentru demiterea primarului general al Chișinăului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?