Percheziții de amploare, pe întreg teritoriul țării

Percheziții de amploare, pe întreg teritoriul țării

La finele săptămînii trecute, procurorii au efectuat zece percheziţii de aploare în orașele Rezina şi Drochia, notează NOI.md.

Vizate au fost mai multe persoane implicate într-o schema ilegală de contrabandă cu resturi şi deşeuri de metale feroase și neferoase.

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate agende cu înscrisuri de ciornă referitoare la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15 000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proviniență, în sumă totală de circa 1 000 000 de lei.

Perchezițiile au fost organizate după ce, pe 20 octombrie curent, un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut în flagrant delict în timp ce intenționa să exporte ilegal prin punctul de trecere al frontierei de stat „Cosăuţi” resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300 000 de lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

În ultimele trei luni, acesta mai exportase din R. Moldova în statul vecin, tot ilegal, în timp ce era documentat de oamenii legii, metale neferoase în valoare de peste 3 000 000 de lei.

Individul este cercetat penal pentru contrabandă și riscă pînă la 10 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load