Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Ministerul Educației planifică demararea proiectului “Un calculator pentru fiecare elev”

30 iul. 2013,, 14:15   Societate
4074 1
Foto: edu-news.ro
Ministerul Educației anunță despre lansarea pe data de 15 septembrie pe teritoriul Republicii Moldova a proiectului “Un calculator pentru fiecare elev”. Viceministrul Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că proiectul are drept scop ridicarea calității instruirii elevilor în ceea ce ține de tehnologiile informaționale, dar și asigurarea transparenței în procesul didactic.

Proiectul, care se va desfășura pe durata a trei ani, presupune selectarea a 10-15 școli din Republica Moldova prin concurs, pentru ca circa 4500 de elevi din aceste instituții să obțină cunoștințe digitale, competențe avansate de utilizare a tehnologiilor informaționale în cadrul procesului educațional atît în sala de clasă, cît și la pregătirea individuală.

Elevii din clasele a 7-a și cea de-a 10-a vor beneficia fiecare de propriul calculator și vor fi instruiți de circa 300 de cadre didactice din școlile respective. Profesorii, de asemenea, vor beneficia de instruire și de asistență pentru a reuși să utilizeze noi abordări legate de utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicațiilor în procesul de instruire.

Școlile care doresc să participe la concurs trebuie să depună actele pînă la 15 septembrie.

Durata proiectului este de trei ani și vizează doar clasele a 7-a și a 10-a. Suma necesară pentru implementarea proiectului va fi anunțată în luna septembrie a acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?