Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Vitalie Marinuţa: Moldova a pledat şi pledează pentru reducerea armamentului din Zona de Securitate

30 iul. 2013,, 10:43   Societate
2418 0
Foto: inprofunzime.md
Moldova tot timpul a pledat şi pledează pentru reducerea armamentului din Zona de Securitate pe Nistru şi pentru reorganizarea misiunii de pacificare într-o misiune cu mandat internaţional, aşa a comentat subiectul difuzat de postul rus de televiziune "Zvezda" cu privire la dotarea pacificatorilor ruşi cu elicoptere, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

El a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că Guvernul R.Moldova şi-a exprimat nu o singură dată poziţia referitoare la armamentul din dotare şi contingentul militar.

"Nu se consideră adecvată dotarea unităţilor misiunii de menţinere a păcii cu echipament militar suplimentar, mai ales cu tehnică atît de puternică, cum sînt elicopterele de luptă. Avem suficient armament pe Nistru. Chişinăul consideră că componenta militară a operaţiunii de pe Nistru trebuie minimizată", a spus el. Marinuţa a reamintit că pacificatorii ruşi dispun şi de alt armament greu – tehnică blindată şi puşti cu lunetă.

Expertul independent Nicolae Chirtoacă a numit acest pas drept "presiune politică din partea Kremlinului", o modalitate de a pune în pericol menţinerea păcii în regiune.

În subiectul difuzat duminică de postul rus de televiziune "Zvezda", autorul materialului a comunicat că "în curînd, pacificatorii ruşi vor avea elicoptere. Posibilitatea de survolare este discutată cu partea moldovenească. Transnistria deja şi-a dat acceptul".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?