Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum arată stadionul "Dinamo" după renovare (VIDEO/FOTO)

7 noi. 2017,, 16:30   Sport
13910 0

Sportivii din Chișinău, de acum înainte, vor putea desfășura antrenamente în condiții mult mai bune. Lucrările de renovare a stadionului „Dinamo” din capitală au fost finalizate cu succes, iar arena sportivă, dată în exploatare, notează NOI.md.

Proiectul a inclus renovarea pistelor de atletism, a celor două stadioane de minifotbal și a sectoarelor pentru suporteri. Președintele Federației de Atletism (FAM), Anatolie Balan, a comunicat pentru NOI.md că lucrările de modernizare a complexului sportiv au fost realizate cu suportul financiar al Comitetului Internațional Olimpic, Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism și Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit lui Anatolie Balan, lucrări de reparație de o asemenea amploare nu s-au mai desfășurat la stadion încă de la începutul anilor ’80.

Arena a fost echipată cu opt piste de atletism acoperite cu suprafețe de înaltă calitate, ușoare în exploatare, avînd un design modern. În plus, au fost reconstruite sectoarele pentru sărituri în lungime și înălțime, precum și pentru aruncarea suliței și discului.

„Stadionul Dinamo este gata pentru a fi dat în exploatare, pentru pregătirea sportivilor, dar și desfășurarea campionatelor naționale și altor competiții internaționale. Îmi pare bine că acest proiect ne-a reușit, astăzi avem prima bază sportivă de acest tip din republică. Ultimele lucrări de reconstrucție au avut loc aici încă la începutul anilor ’80. Acum a fost efectuat un volum enorm de lucru, ceea ce ne va permite să desfășurăm competiții la nivel internațional în rîndurile juniorilor”, a relatat Anatolie Balan.

Valoarea totală a lucrărilor de reconstrucție a stadionului „Dinamo” a constituit aproximativ 800 de mii de dolari. Asistența din partea organizațiilor internaționale a atins 360 ​​de mii de dolari. Celelalte mijloace au fost oferite de Ministerul Afacerilor Interne.


Stadionul Dinamo se află în subordinea Ministerului de Interne şi a fost dat în exploatare în anul 1945.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?