Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Finalizarea lucrărilor de reparație capitală a podului din proximitatea or. Cricova

5 apr. 17:00   Societate
2219 0

Lucrările de reparație capitală a podului de încrucișare, poziționat pe drumul expres M5 Frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, km 264,790, în zona nodului rutier Cricova, au fost finalizate cu succes.

Circulația pe întregul obiectiv a fost deschisă oficial de către Secretarul de Stat în domeniul infrastructurii rutiere, Nicolai Mîndra, șeful Direcției Infrastructura de Transport a MIDR, Radu Rogovei, împreună cu conducerea Administrației de Stat a Drumurilor și reprezentanții antreprenorului.

În acest context, amintim că circulația rutieră pe drumurile M1 și M5 a fost deschisă în luna decembrie 2023, cu aproximativ 4 luni mai devreme decît termenul contractual, în vederea fluidizării traficului rutier din această zonă.

În cadrul proiectului s-au executat următoarele lucrări: reamenajarea bretelei de acces R6-M1; amenajarea unui drum de ocolire provizoriu M5-M1-M5; organizarea circulației rutiere prin ocolire pe drumurile existente R6-R4-M1 și închiderea temporară a circulației rutiere pe sub pasaj; înlocuirea grinzii degradate a suprastructurii pasajului; reamenajarea bretelei de acces R6-M1, și altele.

Menționăm că un aspect important al acestor lucrări a fost înlocuirea grinzii marginale a pasajului. Avînd în vedere indisponibilitatea grinzilor cu lungimea de 33 m în Republica Moldova, grinzile megieșe necesare au fost demontate cu acordul autorităților locale din municipiul Chișinău, de pe o deschidere a pasajului nefinalizat aflat la intersecția străzilor Milescu Spătaru și Bucovinei din Chișinău.


Construit în 1979, podul avea o vechime de 45 de ani la momentul reparației, iar deschiderea acestuia are un impact semnificativ asupra decongestionării traficului din zonă, reducînd timpul de parcurs și sporind siguranța circulației.

Subliniem, de asemenea, importanța podului de încrucișare ca parte integrantă a celui mai tranzitat nod rutier din Republica Moldova. Traficul zilnic mediu anual fiind de aproximativ 73.382 de vehicule etalon, cu o perspectivă de creștere la 183.390 de vehicule etalon în următorii 20 de ani.

Reparația capitală a podului de încrucișare din proximitatea Cricova va facilita fluxul de trafic și va spori siguranța rutieră, consolidînd infrastructura rutieră și contribuind la îmbunătățirea conectivității naționale și regionale.

3
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?