Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Comoară unicat de monede, găsită în centrul Moscovei

26 oct. 2017,, 01:30   Externe
3215 0

În centrul capitalei Rusiei a fost găsit o comoară, de aproape o sută de monede, de pe vremurile împăratului Petru Întîi, informează portalul govoritmoskva.ru.

Descoperirea inedită a avut loc în timpul lucrărilor de reabilitare a străzii Nijniaia Radișevskaia. Lucrătorii împreună cu arheologul-voluntar Boris Tokanov au găsit o tainiță cu 97 de monede, care datează cu sfîrșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Greutatea totală a copeicilor din argint și aliaj din cupru este de aproximativ 24 de grame.

"Comoara a fost găsită la inspectarea unui șanț de construcție în apropiere de biserica Sf. Nicolai Făcătorul de Minuni de pe Bolvanka. Posibil că această biserică a fost la vremea ei un punct de referință, pentru acel care a ascuns monedele", a menționat șeful Departamentului patrimoniu cultural al Moscovei, Alexei Emelianov.

Anterior, pe aceeași stradă, a fost descoperită o altă ascunzătoare cu copeici din vremurile lui Vasili Șuiski și Mihail Romanov (descoperirea anterioară a fost datată ca fiind din secolul al XVII-lea).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?