Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Moldova va fi vizitată în această lună de preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov

16 iul. 2013,, 10:11   Politică
3341 1
Foto: dkvartal.ru
În a doua jumătate a lunii curente, Republica Moldova va fi vizitată de preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov. Pregătirile pentru vizita oficială au fost discutate luni la Chişinău, în cadrul consultărilor politice moldo-turkmene la nivel de viceminiştri.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul de externe, Andrei Popov, iar cea turkmenă – de omologul său, Berdîniyaz Myatiev.

La reuniune a participat şi ambasadorul agreat al Turkmenistanului în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Nurberdî Amanmuradov, care a înmînat viceministrului Andrei Popov copiile scrisorilor de acreditare.

În cadrul consultărilor, oficialii au discutat despre stadiul actual şi căile de impulsionare a relaţiilor moldo-turkmene, în special în domeniul comercial-economic, energetic şi umanitar. În acest context, cei doi viceminiştri au pledat pentru constituirea în viitorul apropiat a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperarea comercial-economică, cu scopul de a promova raporturilor bilaterale dintre cele două ţări.

De asemenea, interlocutorii au menţionat importanţa consolidării şi completării bazei juridice bilaterale. În acest sens, s-a convenit asupra urgentării pregătirii pentru semnarea acordurilor privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi proprietate, cooperarea în domeniul energetic şi cel al culturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?