Bulevardul central al Chișinăului riscă să rămînă fără aproape 300 de arbori

Bulevardul central al Chișinăului riscă să rămînă fără aproape 300 de arbori
Foto: vesti.md
O bună parte din arborii de pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală riscă să fie supuși defrișărilor în urma demarării lucrărilor de reabilitare a străzii. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către ÎM ”Spații Verzi”, transmite NOI.md.

Vicedirectorul Asociaţiei „Spaţii verzi”, Galina Leahu, a menționat că bulevardul Ștefan cel Mare din capitală riscă să rămînă fără aproape 300 de arbori. "Una dintre condițiile finanțatorilor a fost ca toate comunicațiile tehnico-edilitare să fie luate în nişte canale speciale. Pentru aceasta trebuie efectuate nişte construcţii mai complicate, iar rădăcinile copacilor încurcă. Au fost propuși spre defrișare circa 270 de arbori, dar decizia încă n-a fost luată definitiv. Noi propunem să fie defrișați doar arborii care sînt avariați sau care au o decorativitate redusă", a specificat Galina Leahu.

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit de această condiție. ”Defrișarea a 270 de arbori pe Bulevardul Ștefan cel Mare poate avea un singur rezultat – compromiterea proiectului de reconstrucție a străzilor. Chiar dacă s-ar face străzile, nemulțumirea din cauza defrișărilor ar fi mult mai mare decît rezultatul obținut în urma modernizării. Trebuie să ținem cont de niște lucruri care sînt specifice Chișinăului și care trebuie păstrate și promovate”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În aceste condiții, edilul a solicitat să fie păstrate cele două rînduri de arbori de pe bulevard și defrișați doar acei care prezintă pericol de prăbuşire.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load