Dodon: Guvernarea creează precedente periculoase

Dodon: Guvernarea creează precedente periculoase

Interpretînd Constituţia pentru limitarea competenţelor şefului statului, guvernarea creează precedente periculoase pentru viitorul Moldovei, consideră Preşedintele Igor Dodon.

Luni, la şedinţa Consiliului Societăţii Civile, creat pe lîngă Preşedinte, el a spus că, conform legii, Preşedintele este obligat să promulge legile care i+au fost transmise a doua oară, însă el "nu le poate semna pe toate".

"Dacă mîine majoritatea de la guvernare va spune că Preşedintele nu trebuie să fie comandantul suprem al Armatei, cum se poate promulga aşa ceva, căci în Constituţie totul scrie clar. Eu înţeleg că îşi asum anumite riscuri politice", a explicat el.

Potrivit Preşedintelui, într-un sfert de secol de independenţă, în Moldova nu a fost aşa ceva ca Parlamentul să numească vreun ministru fără semnătura Preşedintelui. Prin aceasta, guvernarea creează un precedent periculos.

"De asemenea, majoritatea parlamentară crea să ia o hotărîre prin care ministrul să intre în funcţie după ce va depune jurămînt în faţa Parlamentului, dar nu a Preşedintelui", a subliniat Dodon.

Şeful statului a remarcat că "asemenea precedente reprezintă un pericol pentru că lovesac în viitor. Partidul Democrat va dispărea, Dodon nu va mai fi Preşedinte, dar precedentul va rămîne".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load