X 
Criza energetică stiri: 1602
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

UEFA a aprobat formatul Ligii Naţiunilor

21 sep. 2017,, 20:30   Sport
3528 0

UEFA a confirmat formatul şi regulile Ligii Naţiunilor, competiţie care va înlocui meciurile amicale dintre echipele naţionale, care are primul meci programat pentru 6 septembrie 2018.

Comitetul Executiv al forului continental a aprobat ultimele reglementări, la Nyon.

Toate cele 55 de naţiuni afiliate la UEFA vor participa. Echipele vor fi împărţite în patru ligi, conform coeficientului din clasamentul UEFA de la finalul preliminariilor pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

Liga A va conţine 12 echipe, care vor fi împărţite în 4 grupe de 3 echipe. Următoarele 12, conform clasamentului, vor fi repartizate în Liga B (împărţite la fel ca şi Liga A), 15 vor merge în Liga C, iar Liga D va conţine 16 echipe. Liga C va fi împărţită într-o grupă de trei echipe şi trei grupe de patru echipe, în timp ce Liga D va conţine patru grupe de patru echipe.


Meciurile se vor juca în format tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018, iar echipele vor juca patru sau şase meciuri, în funcţie de numărul echipelor din grupa din care fac parte. Cştigătoarele celor 4 grupe din Liga A vor merge la un mini turneu final, care va fi organizat în iunie 2019, cu două semifinale, un meci pentru locul trei, şi finala.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав