X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele UEFA, spune despre cea mai mare preocupare legată de EURO 2024

25 ian. 06:00   Sport
4348 0

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a desemnat securitatea ca fiind principala prioritate pentru EURO 2024, care va avea loc în vara acestui an în Germania.

"Lumea înnebuneşte. În aceste vremuri nebuneşti în care lumea înnebuneşte geo-strategic, cea mai mare preocupare este securitatea", a explicat slovenul într-un interviu pentru cotidianul englez The Telegraph, transmite agerpres.ro

Campionatul European din 2024 va începe cu două conflicte majore care implică şi membri ai UEFA: între Rusia şi Ucraina, pe de o parte, şi între Israel şi Palestina, pe de altă parte. Ceferin a indicat că a vorbit de două ori cu ministrul german de interne Nancy Faser, care este responsabilă şi de sport.

Ei ar urma să se întîlnească din nou pentru a discuta despre o "situaţie complet agresivă", după cum s-a exprimat preşedintele UEFA.

"Teama mea este legată nu doar de stadioane, fiindcă sînt sigur că vor fi suficient de protejate. Dar suporterii vor fi peste tot în oraşe", a continuat el.

Ceferin a recunoscut, de asemenea, că eventuala participare a Ucrainei sau Israelului (care mai au de jucat în play-off) ar putea adăuga o dimensiune suplimentară în ce priveşte securitatea turneului.

Slovenul a cerut totuşi ca oamenii să fie optimişti. "Cred că totul va merge bine cu sprijinul autorităţilor germane, care sînt hotărîte să ne ajute", a spus el.

0
3
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?