PMAN nu va mai fi accesibilă pentru manifestații?

PMAN nu va mai fi accesibilă pentru manifestații?

Autoritățile municipale se gîndesc să înăsprească posibilitățile pentru organizarea evenimentelor publice în Piața Marii Adunări Naționale.

Asta pentru că, spune viceprimarul Nistor Grozavu, Primăria a primit mai multe mesaje în care atît Întreprinderile Municipale, cît și agenți privați se plîng că înregistrează pierderi.

 Potrivit responsabililor de la Primărie, Piața Marii Adunări Naționale este un simbol patriotic și ar trebui selectate evenimentele care se desfășoară în acest loc. Astfel, municipalitatea vrea să organizeze o dezbatere publică la acest subiect. 

„Dacă nu în fiecare săptămînă, atunci la fiecare două săptămîni noi închidem Piața. Nu putem veni direct cu o decizie. Trebuie să analizăm. Nu-mi place cînd se blochează transportul public”, a menționat Grozavu. 

Potrivit lui, pînă în prezent Primăria nu a perceput anumite taxe de chirie a PMAN, organizatorii de manifestații achitînd doar taxele care țin de salubrizare și ordine publică. 

La rîndul său, șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, spune că instituția pe care o conduce înregistrează pierderi atunci cînd troleibuzele care circulă prin PMAN sînt redirecționate. 
„De la fiecare manifestație avem pierderi de circa 5 - 10 mii de lei”, a declarat Morgoci.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load