BNM dezminte informația privind companiile lui Șor

BNM dezminte informația privind companiile lui Șor

Urmare unor articole apărute în presă, Banca Națională a Moldovei (BNM) precizează, în baza informației obținute de la lichidatorii Băncii de Economii S.A., BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. și B.C. „UNIBANK” S.A., că din momentul instituirii administrării speciale și retragerii licenței celor trei bănci, au fost inițiate multiple acțiuni civile și penale, relatează NOI.md

Astfel,  în scopul încasării datoriilor și recuperării prejudiciului cauzat celor trei bănci,  administratorii speciali/lichidatorii acestora au înaintat acțiuni civile în instanțele de judecată, precum  și au depus sesizări de pornire a urmăririi penale în privința   unor foști administratori și debitori ai băncilor.

BNM precizează că în cadrul mai multor dosare penale,  băncile în proces de lichidare au fost recunoscute în calitate de parte civilă. 

În același timp, comunicăm că Banca Națională a Moldovei, în virtutea și în limitele mandatului atribuit prin lege supraveghează  procesul de lichidare silită a băncilor și a solicitat lichidatorilor băncilor examinarea suplimentară a acțiunilor ce pot fi întreprinse în vederea recuperării prejudiciului cauzat acestora.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load