X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Procuratura Anticorupție, despre soarta consilierilor municipali Onișcenco și Dumanschi

28 aug. 2017,, 18:30   Societate
2387 0

Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, „deschide anumite paranteze” despre soarta consilierilor municipali ai capitalei, Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, reținuți în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău (CMC) din 25 mai 2017.

Șeful PA a declarat pentru Deschide.MD că unul dintre ei încă se află în izolator, pe cînd celălalt – sub control judiciar.

Oleg Onișcenco, care a încercat să fugă de colaboratorii Centrului Național Anticorupție, se află în continuare în izolator. Ghenadie Dumanschi, care a fost eliberat sub control judiciar, deja „frecventează” ședințele CMC. Ultima ședință la care a participat „alesul local” a fost cea din 26 iulie.

Viorel Morari a declarat că în comparație cu „dosarul Valeriu Didencu” cînd PA a solicitat suspendarea din funcție a demnitarului, în cazul celor doi consilieri nu va fi solicitată o astfel de măsură, întrucît decizia urmează să fie luată de instanța de judecată, și nicidecum de procurori.

La data de 25 mai, în urma unei operațiuni speciale a Centrului Național Anticorupție și procurorilor Anticorupție, au fost reținuți consilierii municipali Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, dar și secretarul Consiliului, Valeriu Didencu. Aceştia sînt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?