X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Chișinăul va elabora un plan de acțiune cu privire la Transnistria

26 iun. 2013,, 11:06   Politică
4150 7
Foto : inprofunzime.md
Chișinăul va elabora un plan de acțiune cu privire la Transnistria. Acest lucru l-a declarat luni, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune PRO TV deputatul din partea Partidului Comuniștilor, Artur Reșetnicov.

"Membrii Parlamentului Republicii Moldova, indiferent de culoarea politică, vor pace. Parlamentul a adoptat o declarație privind Transnistria și a promis să elaboreze un plan de acțiune și sper că vom lucra împreună asupra lui", - a declarat fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate din Moldova.

Potrivit acestuia, una dintre propuneri a fost de a crea un grup de lucru cu participarea Republicii Moldova și Transnistriei.

"Sperăm ca la masa de negocieri să se așeze și reprezentanți Tiraspolului", - a spus Reșetnicov.

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova Dumitru Diacov, la rîndul său, a declarat că Chișinăul așteaptă "o evoluție după venirea la putere la Tiraspol a lui E. Șevciuk".

" Au venit oameni noi și sperăm că va exista o schimbare de atitudine. Noi aspirăm la Uniunea Europeană și nu ne putem comporta ca Tiraspolul", - a spus Diakov.
El a fost susținut și de către reprezentantul Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, care a menționat că "după alegerea lui Șevciuk toți așteptau accelerarea negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?