X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PCRM, PLDM și PDM optimiști după semnarea declarației COMUNE

21 iun. 2013,, 17:19   Politică
3307 0
Foto : noi.md
Membrii partidelor PCRM, PLDM și PLDM, salută semnarea declarației comună, privind situaţia din Transnistria. După ședința cu ușile închise, care a avut loc a doua zi consecutiv, liberal-democratul Valeriu Streleţ a spus că documentul vine să menţină echilibrul în zona de conflict.

" Declaraţia adoptată va respinge eventualele acuzaţii aduse la adresa Republicii Moldova. Noi nu am vrut să dăm vreun temei pentru asemenea evoluţii ale situaţiei", a declarat Streleţ.

În același timp, democratul Adrian Candu este de părerea că votul comun al celor trei partide denotă că este o realizare. ” Astăzi cu siguranță nu putem vorbi despre o escaladare a conflictului care aur duce la un conflict armat. S-au făcut speculații ieri, că cineva ar fi declarat că trebuie exclusă Rusia din negocieri, sau trebuie schimbat formatul de negocieri, nu este adevărat. Aici în plen n-au sunat astfel de declarații Este foarte important ca să nu existe astfel de speculații și să se joace cu cuvintele declarat Candu.

La rîndul său, reprezentantul opoziției Artur Reșetnicov a spus că documentul pune bazele rezolvării paşnice a problemei transnistrene. “Majoritatea parlamentară a acceptat toate propunerile înaintate de PCRM, ceea ce a făcut posibil de a aproba o declarație care corespunde interesului cetățenilor RM, indiferent pe cale mal al Nistrului locuiesc” a spus Reșetnicov.

Ghimpu și Dodon au criticat documentul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?