X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Abordînd problemele legate de China, G7 este contrar dezvoltării pașnice

18 iun. 05:00   Internațional
3311 1

Comunicatul Summitul G7 manipulează problemele legate de China, calomniază și atacă China, lansînd speculații lipsite de bază, temei juridic și moralitate, manifestînd aroganță, prejudecată și promovînd minciuni, a declarat Lin Jian, purtător de cuvînt al Ministerului chinez de Externe.

G7 nu poate reprezenta comunitatea internațională, a firmat Lin. G7 are o populație care reprezintă doar 10% din totalul global, ponderea acestuia în economia globală fiind în scădere, an de an, cu o rată totală a contribuției la creșterea economică mondială mai mică decît a Chinei, agregatul său economic fiind depăşit de ţările BRICS.

G7 susține doar verbal pacea mondială, insistînd să traseze linii ideologice şi valorice, deteriorînd ordinea internațională, pacea și securitatea mondială, prin trimiterea de nave și avioane de război inclusiv în regiunea Asia-Pacific.

G7 a deviat de la calea cooperării reciproc-avantajoase, apelînd abuziv la măsuri de control al exporturilor și sancțiuni unilaterale, suprimînd companiile chineze.

G7 este un adevărat instrument prin care se politizează și înarmează relațiile economice și comerciale, contrar tendinței de integrare profundă a intereselor țărilor în era globalizării, a mai declarat Lin Jian.

13
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав