X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Divorțul lui Abramovici de Jukova, estimat la un miliard de euro

10 aug. 2017,, 01:00   Externe
2896 0

După o declarație comună a lui Roman Abramovici și ex-soția sa Daria Jukova despre divorț, în mass-media nu încetează discuțiile cu privire la valoarea compensației primite de către fosta soție a oligarhului.

Averea proprietarului clubului de fotbal „Chelsea”, coproprietar al companiilor metalurgice „Evraz”, în vîrstă de 50 de ani, care deține și obiecte imobiliare, obiecte de artă, iahturi, avioane și mașini de lux în diferite țări ale lumii, este estimată la 11,6 miliarde de dolari (potrivit datelor indicelui miliardarilor Bloomberg la data de 9 august 2017).

Portalul de știri austriac oe24.at a calificat divorțul omului de afaceri drept cel mai scump din lume. Portalul a estimat proprietatea lui Abramovici la aproape opt miliarde de euro. Potrivit sursei publicației, divorțul a avut loc în secret încă în luna mai și Jukova a primit un miliard de euro.

O sursă în cercurile de avocați din capitală a sugerat anterior, în cadrul unui interviu cu Life, că, la elaborarea contractului prenupțial, drept reper pentru Roman Abramovici ar putea servi suma compensației pe care el a plătit-o după divorțul de cea de-a doua soție – Irina Malandin, adică peste 300 de milioane de dolari.

Reamintim că despărțirea de cea de-a doua soție în 2007 l-ar putea costa pe proprietarul FC „Chelsea” peste 300 de milioane de dolari, despre care s-a comunicat în presă. Oligarhul rus s-a poziționat pe locul 16 în lista celor mai bogați oameni din lume, potrivit versiunii revistei Forbes la momentul divorțului. Și cea de-a doua soție a putut pretinde o jumătate din avere, estimată la 18,7 miliarde de dolari. In schimb, ea a primit suma menționată, care constituie mai puțin de două la suta din averea fostul soț. Ținînd cont de imobilul din Londra, primit, de asemenea, de cea de-a doua soție, unele surse mass-media britanice estimează compensația lui Abramovici la 1 miliard de dolari.


Pe prima sa soție – Olga Lîsova – Abramovici a părăsit-o după trei ani de căsnicie, înregistrată în 1987.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?