X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Întreprinderile care vor avea un comportament corect vor fi scutite de controale pentru un termen de 2 ani

20 iun. 2013,, 12:00   Economie
3681 0
Foto : logos-press.md
Întreprinderile care vor avea un comportament corect, vor primi un certificat de credibilitate, ce le va scuti de controale pentru un termen de 2 ani, a anunţat directorul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru. El a comunicat acest lucru miercuri, în cadrul unei mese rotunde organizate la Camera de Comerţ şi Industrie.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Prisăcaru a comunicat că în urma unei analize efectuate, s-a constatat că, de fapt, doar 2,2% dintre agenţii economici nu merită încredere.

"Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va promova o politică deschisă, nu este corect să-i percepem drept infractori pe toţi agenţii economici", a remarcat Prisăcaru.

Potrivit lui, utilizînd tehnologiile informaţionale, vor fi implementate noi servicii şi vor fi îmbunătăţite cele existente.

"Astfel, începînd cu data de 1 iulie curent, agenţii economici vor putea comanda online formulare şi se vor putea programa online, va fi lansat contul curent fiscal al contribuabilului. IFPS trebuie să fie în serviciul contribuabililor şi nu viceversa, iar o asemenea atitudine trebuie să aibă fiecare funcţionar public", a menţionat şeful IFPS.

Ion Prisăcaru s-a referit la necesitatea de a modifica Codul fiscal.

La rîndul său, preşedintele CCI, Gheorghe Cucu consideră că pentru a asigura dezvoltarea economică a ţării este necesar să avem un climat de afaceri corespunzător.

"Unul dintre factorii ce formează acest mediu este administrarea fiscală. CCI reprezintă interesele agenţilor economici, fiind la curent cu dificultăţile pe care le întîmpină aceştia: ambiguităţi şi contradicţii în reglementările fiscale, sancţiuni severe pentru erori şi proceduri neclare, ineficienţă în administrarea restituirii TVA şi soluţionarea litigiilor fiscale, insuficienţa dialogului public-privat. Mai mulţi ani la rînd, IFPS şi întreprinzătorii au fost pe baricade diferite. Fiscul dorea să ia totul de la agenţii economici, iar cei din urmă nu doreau să plătească nimic statului. Trebuie să schimbăm această abordare şi să întreprindem acţiuni pentru a soluţiona problemele enunţate", a spus el.

În cadrul mesei rotunde organizate la Camera de Comerţ şi Industrie au participat 25 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bălţi, Soroca, Orhei, Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?