Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dorin Chirtoacă riscă o AMENDĂ de mii de lei – MTIC

19 iun. 2013,, 12:17   Politică
3461 5
Foto: timpul. md
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, riscă să fie amendat cu pînă la 10.000 de lei, după ce luni, la ședința primăriei, a folosit un aparat de bruiaj. Edilul a demonstrat că acesta poate fi ușor folosit pentru a opri copiatul al examenele de bacalaureat, relatează NOI.MD.

Ministerul Tehnologiilor Informaționale atenționează că utilizarea dispozitivelor de bruiaj este una ilegală. Potrivit unui comunicat de presă al MTIC, în care se face referire la Legea comunicațiilor electronice, ”se interzice exploatarea stațiilor de radiocomunicații care nu corespund normelor de emisie, parametrilor tehnici specificați în licența de utilizare a canalelor sau frecvențelor radio ori în permisul tehnic care provoacă perturbații în funcționarea altor stații și rețele de radiocomunicații”. Mai mult, cine încalcă aceste norme va fi pedepsit cu o amendă de pînă la 10.000 de lei.

Potrivit Ministerului, utilizarea dispozitivelor este interzisă în toate statele membre ale Uniunii Europene. Aparatele de bruiaj sînt utilizate pentru a bloca accesul la rețeaua de telefonie mobilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?