Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Chirtoacă aduce acuzații dure la adresa Ministerului Educației

11 iun. 2013,, 14:28   Societate
2852 3
Foto : noi.md
Testele la examenele de bacalaureat la limba străină au fost plasate pe internet de către reprezentanții Ministerului Educației. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, ca urmare a unor investigații.

Potrivit edilului, în acest an au picat bacalaureatul nu absolvenții, ci cei de la Ministerul Educației. „Rog Ministerul Educației să prezinte imagini de pe camerele de supraveghere cu acei elevi care au asupra lor xeroxuri și scanere. Pentru că testele care au fost plasate astăzi pe internet la limba franceză și limba engleză au fost xerocopiate și scanate. Se vede foarte bine că este vorba de altceva decît fotografiat cu telefon mobil și amplasat pe internet”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Totodată, acesta susține că testele au fost plasate pe internet de către reprezentanții Ministerului Educației și nicidecum de către elevi. ”Testele au fost plasate pe internet de către reprezentanții Ministerului Educației sau de către colaboratorii lor care participă la organizarea și desfășurarea examenelor de bacalaureat. Dovada ‒ testele însele. Nici un aparat de fotografiat n-o să dea rîndul strîmb. E clar că s-a utilizat scanerul și xeroxul. Bacalaureatul este compromis de organizatori. Este revoltător ceea ce se întîmplă”, a precizat Dorin Chirtoacă.

În context, edilul a solicitat poliției să investigheze cazul, iar Ministerului Educației să renunțe la experimentul privind supravegherea examenelor cu camere de luat vederi și să preia noi modele de organizare a bacalaureatului de la statele europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?