X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Lavrov: Încetarea focului în sudul Siriei este ''în general respectată''

12 iul. 2017,, 21:30   Externe
1423 0

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri la Bruxelles că încetarea focului în sudul Siriei, în vigoare de duminică, sub egida Rusiei, SUA și Iordaniei, este ''în general respectată'', relatează AFP.

''Zona de sud-vest (de dezescaladare) s-a constituit deja cu participarea unor militari și diplomați ruși, americani și iordanieni'', a declarat Lavrov într-o conferință de presă cu omologul său belgian Didier Reynders, transmisă de televiziunea rusă.

Această zonă ''a permis deja o reducere rapidă a nivelului de violențe'', a adăugat responsabilul rus, subliniind că încetarea focului este ''în general respectată'' și că Rusia speră că ''această tendință se va întări''.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat speranța că, la viitoarea rundă de negocieri privind Siria de la Astana (Kazahstan), ce va avea loc în august, se va ajunge la un acord similar privind instituirea altor trei zone de dezescaladare în regiunea Idleb (nord-vest), provincia Homs (centru) și enclava rebelă Ghouta Orientală (periferia de est a Damascului).

Duminică a intrat în vigoare o încetare a focului în provinciile meridionale Daraa, Quneitra și As-Suwayda, la inițiativa Rusiei, Iordaniei și a SUA. Într-o primă etapă, ''securitatea în jurul acestor zone va fi asigurată de forțe și mijloace ale poliției militare ruse, în coordonare cu iordanienii și americanii'', afirma vineri Lavrov, anunțînd armistițiul.


''Este vorba de primul indiciu care arată că SUA și Rusia sînt capabile să lucreze împreună în legătură cu Siria'', declara atunci secretarul de stat american Rex Tillerson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?