Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Patriarhul Kiril a cerut călugărilor să renunțe la Internet

8 iun. 2013,, 13:26   Externe
3285 0
Foto: lenta.ru
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill a declarat că monahii nu ar trebui să folosească Internetul pentru a se proteja de ispite. El și-a exprimat opinia că nu ar trebui să existe nicio adaptare a vieții monahale la condițiile moderne, relatează "Interfax".

"Astăzi Internetul este o mare tentație. Mulți călugări, în opinia mea, procedează irațional: pe de o parte, renunță la cele lumești, pentru a găsi mîntuirea, iar pe de altă parte – iau telefonul mobil și accesează Internetul, unde știm că există multe tentații și păcate", - citează cuvintele patriarhului agenția de știri.

"Cînd un călugăr ia telefonul mobil pentru a accesa internetul, nu ar trebui acesta să se gîndească dacă are sens să se afle la mănăstire?", - a întrebat retoric patriarhul în timpul unei întîlniri cu călugării de la mănăstirea Zograph de la Muntele Athos.

Referitor la preoți, patriarhul Kiril, din contra, i-a îndemnat să folosească mai activ internetul pentru misiunea creștină. În februarie 2013, la Consiliul Arhiereilor, el declara că blogurile și rețelele sociale oferă noi oportunități și a dispus elaborarea concepției prezenței Bisericii Ortodoxe Ruse în rețelele sociale.

Totodată, în luna martie, Biserica Ortodoxă Rusă i-a chemat pe credincioși să se abțină în timpul Postului Mare nu numai de la carne și produse lactate, dar și de la utilizarea rețelelor sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?