Telefoanele mobile în curînd vor trebui încărcate doar de patru ori pe an

Telefoanele mobile în curînd vor trebui încărcate doar de patru ori pe an

Un nou material utilizat pentru fabricarea bateriilor telefonulor va crește semnificativ durata unei încărcări, spre satisfacția utilizatorilor, informează ThrilList.

 

Telefoanele inteligente sunt mai deștepte decît oricând, am putea spune că sunt aproape de „perfecțiune”. Cu excepția unui foarte incomod călcîi al lui Ahile: bateriile. Potrivit ThrilList, lucrurile sunt pe cale să se schimbe: în curînd am putea să trăim într-o lume în care telefoanele trebuie încărcate la fiecare cîteva luni.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan împreună cu colegii lor de la Universitatea Cornell au proiectat un material numit „multiferroic magnetoelectric”, care are un potențial deosebit atât pentru ecologiști cât și pentru producători de tehnologie. Acesta va permite computerelor viitoare să funcționeze folosind doar cîteva impulsuri de electricitate în loc să folosească un flux constant, cum se întâmplă în prezent.

Astfel, calculatoarele/laptopurile și smartphone-urile noastre vor necesita de 100 de ori mai puțină energie pentru a funcționa și o singură încărcare va ține mult mai mult.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load