X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ianukovici, al doilea an consecutiv, a refuzat să țină discurs în Rada Supremă. Opoziția se revoltă

6 iun. 2013,, 13:27   Externe
2161 0
Foto: euro-ombudsman.org
Deputații din opoziție au expus cărți cu mesajul președintelui pe tribuna Radei Supreme și prezidiu, unde se află fotoliul șefului statului.

Președintele Ucrainei, Victor Ianukovici, al doilea an consecutiv, a refuzat să prezinte personal un mesaj în fața deputaților Radei Supreme. În schimb, pe 6 iunie, mesajul anual al șefului statului către Parlament a fost publicat pe site-ul președintelui.

În preambulul mesajului se menționează că ”că reformele inițiate deja au adus un efect pozitiv”.

”În Ucraina a fost evitată influența negativă a depresiei europene din anul 2012. În mai multe state din Europa nivelul de trai al populației a scăzut substanțial, iar în Ucraina acest lucru nu s-a admis”, se arată în mesaj.

Totodată, Ianukovici a declarat că perioada următoare va fi un adevărat test pentru Ucraina.

Anterior, deputatul din partea Partidului Regiunilor, Iuri Miroșnicenko, care este și reprezentantul președintelui ucrainean în parlament, a comunicat că Ianukovici este dispus să-și prezinte personal mesajul în Rada Supremă, dacă opoziția nu va crea impedimente.

Refuzul lui Ianukovici de a-și prezenta mesajul personal a indignat opoziția parlamentară. Deputații din fracțiunile ”Batikivșcina”, ”UDAR” și ”Svoboda” au organizat un demers, expunînd cărți cu mesajul președintelui pe tribuna Radei Supreme și prezidiu, unde se află fotoliul șefului statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?