X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu îi invită indirect pe Năstase și Sandu la dezbateri

29 iun. 2017,, 10:15   Politică
4287 7

Dezbaterile publice pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral vor fi reluate mîine, 30 iunie, pe platformă parlamentară, notează NOI.md.

De această dată experți, politicieni, juriști și membri ai societății civile vor pune în discuție recomandările Comisiei de la Veneția în vederea îmbunătățirii proiectului votului mixt, adoptat în prima lectură la începutul lunii mai. Spicherul Andrian Candu a lansat un apel public prin care i-a îndemnat pe toți cei interesați de subiect să participe la dezbateri. Mesajul său a fost adresat și liderilor opoziției extraparlamentare.

„Obiectivul nostru este ca după adoptarea legii să avem în 2018 un scrutin parlamentar conform normelor democratice și care să ne aducă o clasă politică pe măsura așteptărilor oamenilor. Vreau să invit experți, juriști, politicieni, societatea civilă, reprezentanți ai opoziției parlamentare și extraparlamentare să participe la discuții. Pînă la urmă avem același scop: ca în următorul parlament să acceadă profesioniști, persoane cu o ținută morală impecabilă, integri și care să lucreze pentru binele țării”, a comunicat el.

Menționăm că guvernarea s-a arătat determinată să voteze proiectul votului mixt în lectura a doua, în ciuda îngrijorărilor exprimate de Comisia de la Veneția cu privire la mecanismul de vot propus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?