Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

S-a stins din viață actorul din filmul „Moscova nu crede lacrimilor”

15 iun. 2017,, 10:40   Externe
1346 0

Recent actorul Alexei Batalov a suportat o intervenţie chirurgicală de protezare a unei articulaţii şi a fost internat la spital timp de cîteva luni.

Artistul poporului din URCC Alexei Batalov a decedat în noaptea spre joi, 15 iunie, în unul din spitalele moscovite. Acest fapt l-a comunicat pentru Agenţia TASS asistentul actorului, Vladimir Ivanov.

Alexei Batalov anul curent cîteva luni s-a aflat la spital. În ianuarie 2017 el şi-a rănit grav un picior, a suportat o intervenţie chirurgicală, pe 23 februarie a fost din nou spitalizat – actorul, în vîrstă de 88 de ani, a fost diagnosticat cu complicaţii după protezarea unei articulaţii. Starea lui medicii au evaluat-o ca fiind de „gravitate medie“. Din luna mai el era la reabilitare.

„Alexei Vladimirovici s-a sins din viaţă astăzi noaptea, mai mult niciun fel de comentarii”, a spus Ivanov.


Alexei Batalov este un cunoscut actor şi regizor rus, artist al poporului din URSS, Erou al Muncii Socialiste. A activat la Teatrul Central al Armatei Sovietice, la Teatrul Academic din Moscova „M. Gorki” (acum TAM „A.P. Cehov”). Batalov este, de asemenea, laureat al Premiului de Stat al fraţilor Vasiliev, altor premii de stat ale URSS şi Rusiei.

Cele mai cunoscute lucrări ale acestuia în calitate de actor au fost filmele „Moscova nu crede lacrimilor”, „Cazul Rumeanţev”, „Zboară cocorii”. În calitate de regizor Batalov a montat filmele „Mantaua”, „Trei grăsani”, „Jucătorul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?