Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Vezi cît de sigură este parola ta în 2024

8 mai. 21:31   Externe
1321 0

Experții în securitate cibernetică au explicat că în zilele noastre ne putem feri de hackeri foarte ușor: să folosim parole mai lungi, chiar dacă acestea sînt mai simple.

O parolă simplă de opt caractere poate fi aflată în doar 37 de secunde folosind forța brută, dar este nevoie de peste un secol pentru a descoperi una de 16 caractere, scrie Digi24.

Actualizarea parolei pentru a fi mai lungă și a conține un amestec de litere, cifre și simboluri poate crește timpul necesar unui hacker pentru a o sparge, chiar dacă măsurile de criptare a parolelor se îmbunătățesc, potrivit unei firme de IT. Multe site-uri web necesită în prezent o parolă de cel puțin opt caractere cu un amestec de litere, cifre sau simboluri, dar s-ar putea să fie nevoie de o actualizare, spun experții, deoarece o parolă mai lungă înseamnă un număr semnificativ mai mare de combinații posibile, scăzînd șansele hackerilor de a o ghici pe cea corectă.

Pentru o parolă simplă de opt caractere compusă doar din numere, sînt necesare doar 37 de secunde pentru a o sparge folosind forța brută, ceea ce înseamnă că atacatorul încearcă să ghicească parola. Dacă numărul de caractere este dublat, un hacker ar avea nevoie de 119 ani pentru a o afla.

Pentru o parolă de opt caractere care conține numere, litere mari și mici și simboluri e nevoie de șapte ani ca să fie spartă. Dacă o parolă a fost furată anterior, conține cuvinte din dicționar sau dacă a fost reutilizată între site-uri web, timpul necesar pentru a o sparge scade dramatic.


Chiar dacă parola este slabă, site-urile web au, de obicei, caracteristici de securitate pentru a preveni atacurile folosind forța brută, cum ar fi limitarea numărului de încercări. Portalurile care conduc la informații sensibile utilizează, de asemenea, adesea un nivel suplimentar de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori, pentru a preveni frauda.

În timp ce anterior se recomanda schimbarea frecventă a parolelor, experții spun că acum este important să fie create parole puternice și unice. Această abordare este considerată mai eficientă decît modificările frecvente, ceea ce poate duce la parole mai slabe și la reutilizarea celor similare.

2
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?