Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

CC: Statutul de monopolist al SA ”Loteria Moldovei” este constituțional

28 mai. 2013,, 15:55   Societate
2969 0
Foto: newsmoldova.md
Prevederea legală prin care SA „Loteria Moldovei” nu este obligată să obțină licență și să achite taxe de licențiere este constituțională. Hotărîrea a fost adoptată astăzi de către Curtea Constituțională urmare a unei sesizări depuse de către deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu. Deocamdată magistrații nu și-au motivat decizia, relatează NOI.md.

Deși respectă hotărîrea Curții Constituționale, Sergiu Sîrbu susține că rămîne ferm pe poziție. ”Constatat grave probleme de aplicabilitate a acestei norme legale, deoarece a fost instituit un monopol de stat parțial, prin care au fost defavorizați serios alți agenți economici. Pe piață a mai rămas doar un singur agent economic privat în domeniul loteriei. Prin aceste privilegii generate de neplata taxelor și de nelicențiere va fi anihilat și acest agent economic. Acest lucru contravine flagrant unei economii de piață și concurenței loiale”, a specificat Sergiu Sîrbu.

În aceste condiții, deputatul neafiliat a precizat că pe viitor va trebui să insiste cu anumite ajustări la legislația în vigoare pentru a nu crea impedimente și a nu încălca drepturile agenților economici pe piață. ”Va trebui să modificăm legislația în domeniu pentru a avea niște clarități. Să nu existe un abuz din partea statului, poziție dominantă pe diverse domenii de activitate în sfera economică”, a subliniat Sergiu Sîrbu.

În context, reprezentanții Direcției Juridice a Parlamentului susțin că, în cazul în care profitul SA ”Loteria Moldovei” revine bugetului public, nu este cazul ca instituția dată să concureze cu alți agenți economici privați pentru a obține o licență de activitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?