Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Bill Gates l-a surclasat pe Carlos Slim și este cel mai bogat om din lume

24 mai. 2013,, 13:55   Economie
2831 0
Foto : forbes.ru
Fondatorul Microsost. Bill Gates s-ar afla pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes, detronîndu-l pe magnatul mexican al telecomunicaților, Carlos Slim, desemnat cel mai bogat om din lume în perioada 2010-2012.

Astfel, averea lui Gates, estimată la 72,7 miliarde de dolari, joi, la ora 16:00, este cu 550 milioane mai mult decît cea a rivalului său mexican.

Anul acesta, activele lui Bill Gates au crescut cu aproximativ 10 miliarde de dolari. Numai joi acţiunile Microsoft au crescut cu 28% şi au atins nivelul maxim din ultimii cinci ani.

În aceeaşi perioadă de timp, Slim a pierdut aproape 2 miliarde de dolari, ca urmare a unei decizii a Congresului mexican, care în luna martie a operat modificări în reglementarea pieţei de telecomunicaţii. După realizarea respectivei reforme, compania America Movil, controlată de Carlos Slim, nu poate deţine mai mult de 50% din piaţa mexicană, deşi anterior a avut monopol deplin pe acest segment.

Pe locul trei în clasamentul Bloomberg se situează în continuare cunoscutul investitor american Warren Buffett, care în epocă l-a detronat pe Bill Gates de pe prima poziţie a topului celor mai bogaţi oameni din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?