X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Companiile din Moldova vor impulsiona cooperarea cu întreprinderile din regiunea Donețk

23 mai. 2013,, 14:34   Economie
2346 0
Foto : mhealth.ru
Companiile din Republica Moldova vor impulsiona colaborarea cu întreprinderile din regiunea Donețk, Ucraina. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederei "Moldova - Ucraina", care s-a desfășurat la Camera de Comerț și Industrie Donețk. La finalul discuțiilor a fost semnat un acord de colaborare dintre CCI a RM și CCI Donețk.

Din partea Ucrainei au participat peste 30 de reprezentanți ai comunității de afaceri din regiune. Delegația din Moldova a fost condusă de directorul Direcției Tîrguri și Expoziții a Camerei de Comerț și Industrie a RM, Marina Petrova. Din componența delegației au mai facăt parte reprezentanți din domeniului agricol, viticol, industria ușoară și parcurile industriale. Vicepreședntele Camerei de Comerț Donețk, Elvira Sevastianenko, a relevat importanța inițiativei consolidării relațiilor de cooperare și comercial-economice dintre comunitățile de afaceri din cele două țări. La rîndul său, Marina Petrova a mulțumit colectivului CCI Donețk pentru ospitalitate, remarcînd intensificarea interesului antreprenorilor atît din Moldova, cît și din Ucraina, în vederea realizării schimbului de experiență, schimbului comercial, cooperării industriale.

Un interes deosebit a trezit prezentarea întreprinderilor moldovenești. Pe durata vizitei au avut loc întrevederi bilaterale dintre antreprenorii moldoveni cu reprezentanții ai 25 de întreprinderi din regiunea Donețk. Astfel, întreprinderea SA „Barza Albă" a decis în colaboare cu SRL „Casa Comercială Amstore" să deschidă o rețea de distribuție în regiune și a inițiat un contract de livrări angro cu compania „Grand Itera Invest".
Reprezentantul Colhozului „Pobeda" a primit oferte de semnare a contractelor privind furnizarea fructelor și legumelor proaspete întreprinderilor din Ucraina, printre care se numără și Departamentul Administrației de Stat de Dezvoltare Agricolă.

Întreprinderile SA „Ionel" și SRL „Infiniti-Textil" au prezentat interes pentru organizațiile de comerț angro din Ucraina. Acestea au avut întrevederi cu 8 agenți economici, cu care au negociat condițiile de livrare a articolelor din tricotaje și a îmbrăcămintei pentru femei și bărbați. Parcul industrial SA „Tracom" împreună cu Parcul industrial „Donbas-Activ", și Parcul tehnologic „Uglemaș" au facut schimb de experiențe privind dezvoltarea acestora și soluționarea dilemelor existente în ramura respectivă.

Astfel, în urma întrevederilor urmează să fie examinate și semnate 15 contracte de livrare a produselor autohtone. Reprezentanții delegației moldovenești au vizitat, de asemenea, fabrica de confecții „Conti" și fabrica de producere a berii „EFFEST-Ucraina". Antreprenorii moldoveni au degustat produsele întreprinderilor date, au făcut cunoștință cu procesele tehnologice și aspectele sistemului de management în cadrul acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?