Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tulbure cheamă deputații să declare starea de urgență în țară

21 mai. 2013,, 08:09   Societate
5879 3
Foto: nit.md
Luni, 20 mai, Curtea Constituțională a decis că demiterea lui Corneliu Gurin este neconstituțională. Politologii și experții comentează decizia CC.

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite și Consiliul Europei, membrul Congresului Civic Alexei Tulbure pe pagina sa de pe rețeaua socială a chemat deputații din două partide parlamentare importante să convoace o sesiune plenară a Parlamentului și să declare starea de urgență în țară. "Revocarea judecătorilor Curții Constituționale, demisia lui Chetraru, Pocaznoi, Pleșca, Poalelungi, Gurin (dacă va fi restabilit) și în continuare " lista lui Plahotniuc". Nu văd o altă ieșire", - scrie Tulbure.

Colegul său de la Congresul Civic, jurnalistul Ernest Vardanean a menționat că prin această decizie s-a declarat război societății. "Curtea Constituțională l-a restabilit pe Gurin. Este război. Un război declarat de Plahotniuc societății și instituțiilor democratice din țară ", - a subliniat Vardanean.

Președintele Adunării Popoarelor din Moldova, membru al Congresului Civic, Olga Goncearova, a declarat reporterilor că această decizie demonstrează că Curtea Constituțională a devenit o armă a unei anumite forțe politice. În opinia sa, deciziile recente ale CC duc la distrugerea statului R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?