Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Moldova activează promovarea diplomației economice

19 mai. 2017,, 12:10   Economie
2102 0

Guvernul a aprobat Regulamentul privind Birourile (Departamentele) economice și comerciale din cadrul misiunilor diplomatice și cele ale oficiilor consulare ale Republicii Moldova în străinătate, care vizează promovarea mai activă a diplomației economice, transmite NOI.md.

Documentul a fost elaborat cu eforturile comune ale Ministerului Economiei și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în scopul sporirii rolului diplomației economice în promovarea intereselor economice ale țării noastre, în condițiile proceselor de integrare și concurenței de pe piața mondială.

Potrivit spuselor ministrului adjunct al Economiei Vitalie Iurcu, Regulamentul definește obiectivele, sarcinile și competențele Departamentelor comercial-economice ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova în străinătate, reglementează activitatea lor, conține o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți eficiența muncii angajaților Departamentelor comercial-economice ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova peste hotare și evaluarea activităților lor în baza criteriilor de performanță a acestora.

Cu ajutorul indicatorilor de progres vor fi apreciate eforturile depuse de Departamentele comercial-economice ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova peste hotare, pentru a ca obiectivele trasate în fața lor să fie atinse. Indicatorii finali vor fi luați în considerare atunci cînd va fi evaluată necesitatea prezenței Birourilor economice și comerciale (Departamentelor) în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova într-o țară sau alta. Această evaluare va fi efectuată în comun de către Ministerul Economiei și MAEIE, cel puțin o dată la trei ani.

Acest mecanism va asigura flexibilitatea necesară pentru consolidarea platformelor de cooperare și valorificare cît mai completă a comerțului-economic și a potențialului de investiții în țările de interes pentru Republica Moldova, pentru progresul relațiilor bilaterale la nivel diplomatic, comercial și economic, precum și în procesul de reformare și redirecționare a piețelor externe și a fluxului de investiții străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?