X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trimisul special al Chinei va organiza o nouă rundă de diplomație de tip navetă privind criza ucraineană

28 feb. 20:15   Externe
1572 0

Reprezentantul special al guvernului chinez pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, va vizita Rusia, sediul UE, Polonia, Ucraina, Germania și Franța, începînd cu 2 martie, pentru a desfășura o a doua rundă de diplomație de navetă în vederea promovării unei soluționări politice a crizei ucrainene.

Despre aceasta a declarat miercuri purtătoarea de cuvînt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

"Au trecut doi ani de cînd criza a escaladat complet. Războiul continuă", a declarat Mao Ning în cadrul unei conferințe de presă zilnice, ca răspuns la o întrebare legată de acest subiect. Restabilirea păcii este cea mai urgentă sarcină în prezent, a spus ea.

"Cu cît mai repede vor începe discuțiile de pace, cu atît mai puține daune vor exista", a spus ea.

Diplomatul chinez a precizat că, în ultimii doi ani, China nu și-a oprit niciodată eforturile de a reconcilia părțile și nu și-a abandonat niciodată încercările de a încuraja discuțiile. Republica Populară Chineză a menținut contacte aprofundate cu Rusia, Ucraina și alte țări relevante, jucînd un rol constructiv în răspunsul la criză.


Țara a publicat un document intitulat "Poziția Chinei cu privire la soluționarea politică a crizei ucrainene" și a trimis un reprezentant special pentru a conduce diplomația de navetă, a subliniat ea.

Potrivit acesteia, China nu a fost niciodată un observator extern, nu a turnat niciodată ulei pe foc și nu a exploatat situația în scopuri egoiste. Toate eforturile țării vizează atingerea unui singur obiectiv - încetarea luptelor, construirea unui consens și pregătirea drumului și construirea de punți pentru discuțiile de pace.

China va continua să își joace rolul său unic, să desfășoare o diplomație de navetă, să acumuleze consens între toate părțile și să contribuie cu înțelepciunea chineză la promovarea unei soluții politice la criza ucraineană, a rezumat Mao Ning.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?