“Despacito“, prima piesă latino ajunsă №1 în SUA după 20 de ani (VIDEO)

“Despacito“, prima piesă latino ajunsă №1 în SUA după 20 de ani (VIDEO)

Hitul 'Despacito', a urcat săptămîna aceasta pe primul loc pe lista Hot 100 realizată de Billboard și a devenit prima piesă latino care se plasează în fruntea topului din SUA, după 'Macarena' în 1996.

Piesa cîntată de Fonsi împreună cu Daddy Yankee a primit un impuls definitiv cînd a fost remixată de artistul canadian Justin Bieber într-o nouă versiune, fiind propulsată de pe locul trei al topului Hot 100 pe primul loc.

'Despacito' conduce clasamentul Bilboard devansînd piesele 'That's What I Like', a lui Bruno Mars', și 'I'm The One', al DJ Khaled, care ocupă locul doi și respectiv trei.

Este vorba de un eveniment care nu s-a mai întîmplat din 1996, cînd 'Macarena', al duetului spaniol Los del Río, o remixare a piesei cîntate de Bayside Boys, a ajuns №1 în SUA și s-a menținut pe primul loc timp de 14 săptămîni.

Noua versiune a 'Despacito' este ascultată și în țări ca Suedia saui Norvegia, iar piesa face parte din 'Top 20' a cel puțin 14 țări nevorbitoare de limbă spaniolă.

În aprilie, hitul cîntărețului portorican Luis Fonsi a devenit prima piesă latino în limba spaniolă care s-a clasat pe primul loc în lista celor mai ascultate piese difuzate de Spotify, principală platformă audio 'streaming' din lume.


 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load