X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Hong Kong, s-a vândut cel mai scump teren din lume

18 mai. 2017,, 00:00   Externe
4448 0

Firma Henderson Land Development a acceptat marţi să plătească suma record de 23,3 miliarde dolari Hong Kong (3 miliarde de dolari SUA) pentru o proprietate imobiliară amplasată în centrul districtului de afaceri din Hong Kong.

Henderson Land Development, un dezvoltator imobiliar deţinut de cele mai bogate familii din Hong Kong, a devansat ofertele venite de la alţi opt dezvoltatori pentru un teren de 2.880 de metri pătraţi cu un preţ record de 50.000 de dolari Hong Kong (6.400 de dolari SUA) pe picior pătrat. Acesta este însă singura suprafaţă de teren de mari dimensiuni scoasă la vînzare în centrul districtului de afaceri din Hong Kong în ultimele două decenii.

"Compania este optimistă cu privire la perspectivele pe termen lung ale acestei investiţii. Zonava fi dezvoltată într-o clădire de birouri ce este preconizată să fie finalizată în jurul anului 2022", a informat Henderson Land într-un comunicat de presă.

Preţul record plătit pentru această suprafaţă de teren, unde în prezent este o parcare publică, reprezintă o dovadă a cererii puternice de spaţii de birouri în zona centrală a Hong Kong-ului în condiţiile în care o serie de companii financiare chineze sînt interesate să îşi înfiinţeze aici birouri, ceea ce duce la majorarea preţurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?