X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Armata siriană a reuşit să obţină controlul unui ORAŞ-CHEIE de la graniţa cu Libanul

20 mai. 2013,, 10:03   Externe
2380 0
Foto: podrobnosti.ua
Armata siriană a reuşit să obţină controlul unui oraş cheie de la graniţa cu Libanul. Televiziunea de stat relatează că 70 de terorişti au fost ucişi în luptele de la Qusair, în vreme ce activiştii opoziţiei afirmă că 40 de rebeli au murit şi că de partea armatei au luptat şi militanţi Hezbollah.

Armata siriană a bombardat Qusair, apoi trupele au intervenit şi la sol şi au împins rezistenţa rebelă în afara oraşului. Activiştii opoziţiei spun că în lupte au fost implicaţi şi militanţi Hezbollah care sprijină actualul regim de la Damasc.

Intervievat de presa argentiniană, preşedintele Bashar al-Assad a lăsat să se înţeleagă că negocierile internaţionale pentru soluţionarea conflictului armat din Siria au şanse minime să se concretizeze, dacă rebelii vor continua lupta.

Statele Unite şi Rusia au avansat recent posibilitatea negocierii unui pact între regimul sirian şi rebeli. Dar decizia Moscovei de a livra arme Damascului, chiar şi după acest acord cu americanii, a periclitat iniţiativa comună. Pe de altă parte, Israelul, un alt jucător important, spune că va continua să împiedice, prin bombardamente, transporturile de arme pe teritoriul Siriei, arme furnizate de Iran grupării Hezbollah din Liban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?