X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Militarii moldoveni și americani vor sări cu parașutele din două aeronave militare

13 mai. 13:00   Societate
3061 0

Militarii moldoveni și americani vor executa în perioada 13-14 mai, antrenamente de desantare în cadrul exercițiului „Swift Response”.

Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, peste 200 de militari moldoveni și americani vor efectua sărituri din două aeronave militare C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Armate SUA, folosind sistemul de parașute MC6/T-11.

Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, precum și militarii din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii, vor efectua sărituri demonstrative în masă, de la o altitudine de 350 metri, în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești și Fălești.

Sursa a specificat, că toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor, care se vor desfășura, vor fi respectate fără a perturba activitatea publică. Totodată, pe parcursul desfășurării exercițiului, pînă pe 16 mai, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul țării.

Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capacităţilor şi ridicarea nivelului de interoperabilitate între militarii participanţi, precum şi punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedeelor moderne de pregătire militară individuală şi colectivă.


„Swift Response” face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și este destinat forțelor speciale moldo-americane. Armata Națională participă la exercițiile „Defender Europe” începînd cu anul 2021.

Exercițiul ,,Swift Response-2024″, are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

4
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?