Rețineri cu mascați în capitală! (VIDEO)

Rețineri cu mascați în capitală! (VIDEO)

Activitatea criminală a zece indivizi implicați în traficul de droguri a fost dejucată de polițiști, relatează NOI.md.

Aceștea au fost încătuşaţi în flagrant delict, după ce au fost monitorizaţi aproximativ două luni de zile, perioadă în care ar fi încercat să introducă pe “piaţa neagră” substanţe narcotice de origine vegetală în proporţii deosebit de mari.

Descinderile poliţiştilor au avut loc cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, în urma unor ambuscade organizate şi măsuri speciale de investigaţii demarate pe o stradă din capitală. În automobilele cu care se deplasau figuranţii, forţele de ordine au depistat cantităţi impunătoare de droguri sintetice şi de tip vegetal, cum ar fi marihuană, metamfetamină, ab-fubinaca, ab-chiminaca, telefoane mobile utilizate la comercializarea substanţelor narcotice, bani în sumă de 3000 de lei obţinuţi în urma vînzărilor de droguri, precum şi mijloace financiare marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control.
 
Membrii grupării s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, cu vîrstele cuprinse între 18 ani şi 29 de ani, fiecare dintre ei avînd un rol bine determinat de preparare a drogurilor, realizare cu amănuntul şi en-gros, precum şi de identificare a potenţialilor clienţi de încredere. Respectiv, în urma percheziţiilor autorizate desfăşurate în automobil şi la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice în cantitate totală de aproximativ 5 kilograme, fiind sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, conform procedurii legale.
 
În acest context, bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie Chişinău şi sînt cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari în scop de înstrăinare. Conform legii, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani pînă la 15 ani.
 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load