Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Ecologiştii şi medicii, îngrijoraţi de calitatea apei din Moldova

17 mai. 2013,, 09:18   Societate
3025 0
Foto: financiarul.ro
La Chişinău şi-a desfăşurat lucrările un seminar dedicat calităţii apei şi fenomenului secetei. Seminarul a fost organizat de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului.

Potrivit Agenţiei "Infotag", viceministrul Mediului, Valentina Ţapiş, a vorbit despre necesitatea implementării unui şir de cerinţe normative internaţionale faţă de calitatea apei în cadrul proiectului "Apa şi sănătatea". Acestea se referă atît la calitatea apei în Moldova, cît şi la riscurile fenomenului secetei.

Potrivit ei, apa potabilă din Moldova este poluată în proporţie de 90 %.

"Noi, în general, putem să rămînem fără apă potabilă, dacă nu ne vom preocupa de starea rîurilor Nistru şi Prut, care asigură peste 80 % din necesităţile de apă ale populaţiei şi complexului economic din ţară. Sînt singurele rîuri apa cărora, deocamdată, este bună de băut. Restul resurselor de apă – peste 3 000, nu sînt bune din cauza indicatorilor chimici", a spus ea.

Ţapiş a declarat că şi problema secetei este actuală pentru Moldova. Cu atît mai mult că acest fenomen a devenit sistematic în republică.

"Pentru a depăşi acest fenomen, noi colaborăm cu specialiştii elveţieni. În baza lucrărilor analitice comune de studiere a situaţiei şi minimalizării efectelor, va fi semnat un acord de colaborare între cele două ţări", a menţionat ea.

În luna aprilie, experţii moldoveni au ajuns la concluzia că rîul Bîc (una dintre arterele acvatice ale Chişinăului) este o sursă de apă moartă unde nu mai sînt condiţii de dezvoltare a florei şi faunei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?