X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rospotrebnadzor a permis exportul de 20 de tipuri de vinuri moldovenești

10 mai. 2017,, 10:50   Economie
3932 1

Rospotrebnadzorul a permis companiei SA „Cricova” exportul în Federația Rusă a 20 de tipuri de produse vinicole.

Hotărîrea a fost plasată pe pagina web a Serviciului federal rus.

Amintim că la începutul lunii martie Rospotrebnadzorul a permis prezentarea probelor în scopul obținerii permisului de livrare a produselor vinicole pentru cinci companii, printre care și SA „Cricova”.

Anterior, la mijlocul lunii februarie Republica Moldova a fost vizitată de un destant al Rospotrebnadzor-ului care au evaluat 13 companii vinicole care au solicitat dreptul de export pe piața rusă.

Autorităţile din Rusia au interzis de mai multe ori produsele de vin din Moldova, fără a prezenta, însă, probe sau argumente în privința deciziei luate. Ultimele restricţii asupra vinurilor moldoveneşti au fost impuse în toamna anului 2013.

Ulterior, embargoul a fost anulat doar pentru cîteva companii din regiunea transnistreană. În urma instituirii embargoului din 2013, producătorii din ţara noastră au suportat pierderi de 20 de milioane de dolari şi s-au orientat spre alte pieţe de desfacere.

Precizăm că șeful statului Igor Dodon a fost unicul șef de stat, înafară de Vladimir Putin, care a participat ieri la parada de la Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?