X 

Ambasadorul Franței: "Vinurile moldovenești sînt de înaltă calitate și diferă de alte vinuri"

5 aug. 15:00   Economie
2229 0

Vinurile moldovenești sînt în general de înaltă calitate, diferă de alte vinuri și trezesc interesul amatorilor de vin din întreaga lume.

Despre acest lucru a declarat ambasadorul Franței în R. Moldova, Graham Paul, într-un interviu pentru Noi.md .

El a remarcat că Franța și Republica Moldova au în comun faptul că sînt două țări în care vinul face parte din patrimoniul cultural.

”Printre altele, sunt surprins de numărul mare de moldoveni care își fac vinul acasă și îl propun pentru degustare în beciurile lor. În ceea ce privește vinurile moldovenești, acestea sunt în general de înaltă calitate, ceea ce este confirmat de premiile câștigate la concursurile internaționale. De asemenea, remarcabilă este marea lor diversitate datorită prezenței soiurilor de struguri străine, dar și autohtone precum feteasca neagră, feteasca regală, feteasca albă sau viorica. Această varietate, care permite vinurilor moldovenești să se diferențieze de alte vinuri, trezește interesul amatorilor de vin peste tot în lume”, a subliniat Graham Paul.

Vorbind despre perspectivele cooperării economice între țările noastre și ultimele realizări în acest domeniu, el a menționat că în Republica Moldova sînt prezente circa 60 de companii cu capital majoritar francez, ceea ce reprezintă peste 4.000 de locuri de muncă. Printre cele mai cunoscute: Orange, Lactalis, Lafarge, Up, Pentalog, Le Bridge, Sandra, Limagrain, Timac Agro, Sade.


”Comerțul nostru bilateral reprezintă aproximativ 150 de milioane de euro pe an. Cu toate acestea, putem face mai bine și sunt convins de potențialul cooperării economice dintre Franța și Republica Moldova. Semnarea, în iunie 2022, a unei convenții fiscale privind evitare dublei impuneri este un element important pentru companiile noastre respective. O misiune a MEDEF (Mișcarea Întreprinderilor din Franța), prima rețea de antreprenori din Franța, va efectua o vizită în Republica Moldova în luna noiembrie pentru a identifica noi sectoare de cooperare și promova schimburile economice între cele două țări”, a menționat diplomatul francez.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?