Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fiica lui Castro a comentat intenția de candida la postul de șef al Cubei

4 mai. 2017,, 23:00   Externe
2304 0

Mariela Castro, fiica președintelui Consiliului de Stat și Consiliului de miniștri al Cubei, Raul Castro, a declarat că nu intenționează să candideze la postul de șef de stat, transmite agenția Reuters.

„Candidații (la cel mai înalt post de stat – nota TASS) sînt bărbații și femeile cubaneze. Eu nu spun «noi», deoarece eu niciodată nu voi înainta candidatura la un astfel de post responsabil”, citează agenția cuvintele fiicei liderului cubanez.

Raul Castro, în vîrstă de 85 de ani, a declarat în repetate rînduri că actualul mandat de cinci ani al șefului de stat, care se va încheia în februarie 2018, va fi ultimul pentru el. Principala intrigă este cine îl va înlocui. Printre cei mai probabili succesorii ai lui este numit prim-vicepreședintele Consiliului de miniștri al Cubei în vîrstă de 57 de ani, Miguel Díaz-Canel.

Mariela Castro, în vîrstă de 54 de ani, este directorul Centrului Național pentru Educație Sexuală. Ea este cunoscută pentru activitatea sa în apărarea drepturilor minorităților sexuale din Cuba.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?