Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Președinția confirmă: Consiliera pentru afaceri externe este fiica președintelui Curții Constituționale

29 mai. 2023,, 11:36   Societate
2854 1

Olga Roșca, consiliera președintei RM pentru afaceri externe și comunicare strategică, din martie curent, este fiica președintelui Curții Constituționale, Nicolae Roșca. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către instituția prezidențială.

„În urma solicitării dvs., vă confirmăm că Președintele CC Nicolae Roșca este tatăl Olgăi Roșca, consiliera Președintei Republicii Moldova pentru afaceri externe și comunicare strategică”, se arată în răspunsul instituției pentru UNIMEDIA.

Recent, deputatul PAS, Radu Marian, a spus că „prima dată aude” despre legătura dintre cei doi.

„Prima dată aud, nu știu chiar, idee nu am”, a spus parlamentarul la UNInterviu.


În martie 2023, Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a președintei Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare strategică. Conform decretului semnat de șefa statului, consiliera și-a început mandatul din data de 3 aprilie.

Din aprilie 2022, Olga Roșca a deținut funcția de șefă a cabinetului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu. Anterior, a activat în departamentul de comunicare al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), atît la sediul central din Londra, cît și la birourile regionale din Istanbul și Kiev.

A mai lucrat pentru OSCE, Delegația Uniunii Europene la Chișinău și Consiliul Europei. Olga Roșca are un master în Comunicare Publică de la Universitatea de Stat din Moldova.

3
2
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?