X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Vlad Filat: Curtea constituţională s-a pomenit în faţa unei alegeri complicate

15 mai. 2013,, 02:31   Politică
5550 2
Foto: adevarul.ro
Fostul prim-ministru Vlad Filat consideră că, acum, Curtea Constituţională (CC) s-a pomenit în faţa unei alegeri complicate cînd trebuie să se pronunţe pe marginea amendamentelor legislative.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", Filat a declarat despre acest lucru, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. Comentînd sesizarea liberalilor şi a deputatului neafiliat Mihai Godea la CC, Filat a remarcat că "părţile s-au înţeles cine şi ce lege va contesta la Curtea Constituţională".

"Ei se supără cînd li se spune că sînt în buzunarul cuiva (a lui Vlad Plahotniuc). Însă, este evident că aceşti deputaţi sau aceste partide sînt sateliţii cuiva, îndeplinesc ordine ale unor formaţiuni sau persoane", a spus Filat.

Potrivit lui, nu rămîne de făcut altceva decît de aşteptat "care va fi reacţia CC".

"Judecătorii CC urmează fie să-şi confirme afilierea lor politică faţă de anumite forţe politice, fie se întorc în cîmpul constituţional şi acţionează conform legii. Vom urmări cu atenţie acţiunile CC. De altfel ca şi partenerii noştri europeni care au avut destule întrebări faţă de CC după decizia din 22 aprilie, care a creat un precedent periculos", a subliniat Filat.

Solicitat de jurnalişti, Filat a menţionat că "PLDM va examina cu atenţie observaţiile preşedintelui pe marginea proiectului de lege u privire la activitatea CC care a fost remis Parlamentului spre reexaminare".

"Este necesar de a examina cu atenţie adresarea şefului statului pentru a lua o decizie corectă", a spus Filat.

În acelaşi timp, el a remarcat că legea care anulează interdicţia de a participa la vot în baza paşapoartelor sovietice trebuie promulgată pentru că "este inadmisibil de a priva cetăţenii de dreptul la vot".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?