Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Kommersant: Negruța - singurul învinuit în „cazul celor € 399,000”

12 mai. 2013,, 13:52   Societate
4569 0
Foto: adevarul.ro
Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruța a rămas singurul învinuit în „cazul Sandulachi”, scrie publicația kommersant.md.

Potrivit sursei, Procuratura Generală a retras toate învinuirile aduse şefului direcţiei juridice a ministerului finanţelor, Valeriu Secaş.

Motivele deciziei în cauză rămîn deocamdată necunoscute. La momentul de față, unicul învinuit rămîne doar ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruță. Acesta este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea atunci cînd Ministerul „s-a grăbit” să achite fostului director al Asociației Parlamentul '90, Pantelei Sandulachi, prejudiciul moral de 400 000 euro. Informația a fost furnizată de procurorul anticorupţie Octavian Iachimovschi.

Sursa a precizat că în termen de o lună, dosarul penal va fi remis instanţei de judecată.

Kommersant.md specifică că luna trecută Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a respins cererea lui Pantelei Sandulachi împotriva Republicii Moldova. El a apelat la CEDO după ce Curtea Supremă de Justiție a decis că fostul deputat va primi doar o mie de euro, urmînd ca 399 mii să le întoarcă statului. CEDO a explicat că decizia de de a respinge cererea lui Sandulachi a fost luată la 9 aprilie de către un complet din trei judecători. Textul deciziei nu va fi făcut public. Astfel, Pantelei Sandulachi trebuie să întoarcă statului € 399,000.

Executorul judecătoresc Roman Talmaci a comunicat pentru kommersant.md, că pînă în prezent a fost pus sechestru pe apartamentul în care locuiește P. Sandulachi și pe alte proprietăți (în valoare de 360 mii lei sau €22 mii). „Dar Sandulachi a contestat măsurile în instanță”, - a spus R. Talmaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?