Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Decizia BNM pe marginea ratei de refinanțare

28 apr. 2017,, 08:55   Economie
2153 0

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a adoptat decizia de a menține rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 9 la sută anual, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al BNM, pe lîngă aceasta, Banca a menținut ratele de dobîndă la creditele overnight la nivelul actual de 12 la sută anual, iar cele la depozitele overnight – la nivelul actual de 6 la sută anual.

Potrivit BNM, măsurile de politică monetară adoptate de BNM pe parcursul anului 2016 și pînă în prezent încă urmează să se propage prin diferite canale de transmisie în economia națională, inclusiv prin influențarea ratelor dobînzilor la creditele și depozitele în moneda națională, astfel, exercitînd în continuare efecte asupra evoluției inflației.

Se specifică, totodată, că conduita politicii monetare urmărește asigurarea condițiilor monetare reale adecvate susținerii creditării și economisirii, alături de adaptarea în continuare a mediului economic intern la incertitudinile din mediul extern.

Următoarea ședință a Comitetului executiv al BNM cu privire la politica monetară va avea loc la 25 mai 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?